Pages

August 16, 2012

Pak Choi with Oyster Sauce


Percaya tak aku beli pak choy ni cuma dengan harga 60sen!! Haha murah gile kan?? cuba la bayangkan bopa nak kena bayar kalau pergi order kat mana2 restoran sayur sepinggan gedabak camtu..padahal bukan lah susah sangat pun nak buat n sedap pulak tu..bagi aku la,sebab makan sendiri :P

Bahan2 yang aku pakai pun xbanyak..cuma perlu ada udang sikit,sos tiram,bawang putih n sedikit serbuk perasa hilal..pak choy of course la kan kena ada hahaha..

Mula2 celur dulu pak choy tu n susun elok2 dalam pinggan..ikut suka la nak susun camna pun.Lepas tu tumis bawang putih..bila dah garing masukkan udang.Kacau lebih kurang..kemudian masukkan sos tiram,serbuk hilal n air sket..garam xpayah ok,sebab bagi aku dah cukup masin..

After 5minutes!!

Susah sangat ke nak masak camni?? fikir2kan lah...buat rugi ja tau makan kat kedai.

No comments:

Post a Comment